Vuoden sähikäinen 2022-2023

CANCAN TÄDIT, KABAREE KUIN PUNAISESTA MYLLYSTÄ

Can Can tädit

Kulunut vuosi 2022 oli harrastusmielessä vaatimaton, eikä kenelläkään ollut mahdollisuutta ansaita SÄHIKÄISEN vaativaa titteliä. Niinpä katse kääntyy toimintamme kokonaisuuteen ja menneisiin vuosiin. Niin kauan kuin yhdistyksemme toimii, tulemme palkitsemaan Sähikäisellä mieleenpainuvimpia tapahtumia ja aktiivisia Tätejä vaikka vuosien takaa. Ensimmäisenä näistä historian ansioituneista on Sähikäinen- pokaalin ansainnut CAN CAN TÄDIT, KABAREE KUIN PUNAISESA MYLLYSTÄ.

Tanssiryhmistä CAN CAN – TÄDIT on vanhin ryhmistämme, joita on kaikkiaan 13 ja myös pitkäikäisin ja toimii edelleen. Meillä oli onnea löytää alueen paras tanssinohjaaja Helvi Seppälä. Ilman Helvin panosta emme olisi onnistuneet. Helvi tuli innostuneena ohjaamaan Can tanssin. Hänellä on taito löytää mukaansa tempaava upea, vaihteleva musiikki ja perusteellinen, kannustava ja hauska tapa ohjata. Olimme myytyjä! Can tanssin musiikki ja koreografia innosti vuodesta toiseen harjoittelemaan ja tanssimaan. Ryhmä hioutui kiinteäksi ja sitoutuneeksi ja oli aina mukava palata yhteen.

Can tanssin harjoittelu aloitettiin helmikuussa v. 2009. Ensimmäinen yleisöesiintyminen oli v. 2009 syksyllä Aidan tanssikilpailussa Keminmaassa. VIVA- lehti teki meistä silloin ison jutun. Lehtijuttuja onkin sitten riittänyt. Kesällä 2021 tanssimme Tornion 400 v. juhlassa ja Suomalaisen Naisliiton kesäpäivillä Torniossa. Nuorison stipendirahastoihin ja tanssikoulun kuluihin on kertynyt n. kymmenen tuhatta Can tanssista saatuja palkkioita. Jopa v. 2009 lahjoitimme Aidan nuorison tanssin tukemiseen vinon pinon ”tonttuja”, vaikka aloitimme vasta syksyllä esitykset. Tanssi on vienyt meitä esiintymään Helsinkiin ja kilpailemaan valtakunnallisessa ”Paras esitys” kilpailussa sekä Helsingissä, että Kuopiossa ja Oulussa.

Keväällä 2023 Can Tädit toteuttivat 14 vuoden haaveensa ja tekivät ”opintomatkan” Pariisin Punaiseen Myllyyn Can can tanssin lähteille.

Tiia Kälve

Vuoden sähikäinen 2021 -2022

Tiia Kälve

Kymmenen vuotta Tätien tanssikoululla on riittänyt palkittavia aktiivitanssijoita VUODEN SÄHIKÄINEN tittelillä. Idean vuosittaisesta erityisestä palkitsemisesta antoi Aidan kilpatanssijat v. 2012, jotka lahjoittivat kierto pokaalin.

Nyt palkinnon saa pyörätuolitanssija Tiia Kälve. Tiia on ollut Tanssii Tätien Kanssa ry:n jäsen niin kauan kuin hän on Tätien tanssikoulussa tanssinut.
Tiia ei ole näiden vuosien aikana ollut koskaan tanssitunneilta poissa.
Pinkkinnainen hän on kirjaimellisesti koko persoonallaan vaatteista hiuksiin asti.

Tiia on aktiivinen musiikin kuuntelija ja käy paljon tanssimassa myös festareilla ja baareissa. Hän osallistuu aktiivisesti myös tanssitunnilla musiikin soittolistan valinnassa. Toiveita tulee jokaisella tanssikerralla.
Tanssitaito ja -vauhti on kiihtynyt vuosien saatossa huimasti. Hän jaksaa kiittää jokaisen tanssipäivän jälkeen, kuinka hän on tyytyväinen saadessaan ohjausta. Ohjaajan Sinikka Myllyojan mukaan ”Välillä jankutamme samoja asioita muistin sopukoihin, mutta sehän kuuluu meidän kaikille oppimiseen.”
Mikä naurun riemu ja läheltä piti tilanteiden jännitys saa positiivisesti sydämen sykkeen nousemaan.
Tiialla on myös pyörätuoliin kuuluva nokkapyörä, jonka avulla hän hurruttelee pitkin kyliä ja kaupunkeja. Kesäisin hänet näkee useasti hevosen selässä.

Eija Hytinkoski

Vuoden sähikäinen 2020 -2021

Eija Hytinkoski

Vuoden 2020 – 2021 Tätien toiminta on ollut seisauksissa koronan vuoksi. Niinpä kenelläkään ei ole ollut mahdollisuutta toimia erikoisen aktiivisesti ja ansaita Vuoden Sähikäinen-titteliä. On kuitenkin eräs, joka on tehnyt mitä on pystynyt Tätien toiminnan hyväksi tänäkin aikana kuten salin markkinointia, tanssinohjausta pienelle ryhmälle jne. Kunniapokaalin antamiseen liittyy myös ajatuksia toiminnan historiasta ja Tätien menestystekijöitä pitemmällä aikavälillä.

Olen päivittänyt korona-aikana Tätien Facebookkiin järjestelmällisesti tiedot jokaisesta ohjelmastamme ja jokaisesta Helmi & Heikki -kisasta. Menneitä vuosia kelatessani syvennyin jokaiseen tanssijaan ja jokaiseen esitykseen. Ylitse muiden nousi jokaisessa lajissa, sekä ryhmä- että kilpatanssissa joku, joka oikeasti osaa tanssia. Hän on aloittanut tanssiharrastuksen tanhuryhmässä lapsena. Harrastus jatkui rippikoulun jälkeen tanssilavoilla. Hän aloitti kilpatanssin 20- vuotiaana Raahen Rytmikkäissä ja kerkisi ensimmäisen parin kanssa vakio- ja lattaritanssissa B luokkaan asti. Hän on itsekin käynyt C ja B lajivalmentajan leirit ja valmentanut omia ryhmiä.
Me toiset aloitettiin kilpatanssi 50 – 60 – vuotiaina. Olihan siinä etumatkaa. Mies ja lapset keskeyttivät tämän lupaavan tanssijan uran maailmalla, meidän onneksemme.

Kuka onkaan tämä omien sanojensa mukaan ”hiljainen ja ujo” tanssija, Meri-Lapin Helmi vuosimallia 2011. Jos Sähikäinen myönnettäisiin vaatimattomuudesta, hän olisi saanut sen aikoja sitten. Hän on Eija Hytinkoski.

On siinä yleisöllä ollut tasokasta katseltavaa, kun Eija on pelmahtanut lavalle. Can canin kärrynpyörät ovat saaneet yleisön haukkomaan henkeään. Linja-autoaseman puliukotkin ovat seuranneet lehtiä ja tunnistaneet Eijan hänen meriiteistään ja onnitelleet. Eija on ollut superlöytö ryhmäämme mukaan. Kiitos Eija kaikesta.

Eijasta on ollut moneksi. Osallistuimme Can can tanssilla Helsingin Pavin tanssilavalla Paras esitys 2010 kilpailuun. Kilpailun jälkeen oli lavalla seuratanssikilpailu. Satojen kilpailijoiden joukosta Eija valittiin toiseksi.

Yhdistyksessä Eija on ollut aktiivinen aina. Hän on toiminut ohjaajana, sihteerinä ja tienannut rahoja yhdistykselle. Hän on järjestänyt salille vuokraajia, ohjannut itse ryhmiä ja lahjoittanut kaikkiin Tätien kissanristiäisiin kampaamotuotteita ym.. Hän on kammannut meitä ja liimaillut irtoripsiä.

Eija oli ”alaikäinen” tullessaan mukaan toimintaan 12 vuotta sitten. Siis hiukan alle viiskymppinen. Tuntuu aivan uskomattomalta häntä katsoessa, että hän on aikuinen nainen nyt. Siinä ne pienet pojat ovat kasvaneet ja vanhempi on jo armeijassa. Eija alkaisi olla parhaassa iässä uusiin kisoihin ja koitoksiin. Kunpa joku järjestäisi!

Esteri Jänkälä

Vuoden sähikäinen 2019 -2020

Esteri Jänkälä

Vuoden SÄHIKÄINEN on Täti, joka rakastaa tanssia. Hän pyöräilee lavikseen, satoi tai paistoi, oli pakkanen tai tuisku. Nastat talvella pyörän renkaisiin ja menoksi! Pyörätuolitanssissa hän tanssahtelee joka ikinen kerta ja sen yli kaksituntisen session välillä käy juomassa ja kiroaa kipeää nilkkaansa ja polveansa, mutta sisulla jatkaa. Eläkeläisten päivätansseissa hän ostaa tanssilipun, ei istumapaikkaa ja jos vanhat herrat eivät joku kerta huomaa hakea häntä, hän kyllä itse huolehtii, että pääsee parketille. Oli harmillista, että hän aikoinaan luopui Cancan tanssista heti alkuunsa. Hän oli silloin vielä Takarivin Taavi, eikä uskaltanut mukaan. Esittämämme Lauantaina lavalle –näytelmän karjatytön roolissa hänestä puhkesikin Eturivin Esteri.

KULTTURIA JA KAUNEUTTA RAKASTAVA

Eturivin Esterinä olemme saaneet innokkaan Tädin moneen rooliin. Tiernapoika kuvaelmassa hän on Mänkki, jolla on viitta, pyörivä tähti kepin päässä ja kartion muotoinen hattu.
Olemme kaikki nauttineet Senjoorat – ryhmämme ideoista, harjoitteluista ja esiintymisistä. Esteri on kuitenkin kaikista innokkain. Hän on aina valmis ja innokas. Hänen sähköpostiviestinsäkin kertoo kaikkine sydän- ja hymynaama hymiöineen, että mahtavaa, milloin aloitetaan, kiva nähdä!
Rakkaudesta ryhmään kertoo myös, että tämä monitaitoinen Täti on usein pyöräyttänyt jotakin kahvileipää tarjottavaksi. Hän on sisäistänyt, että hyvät teot tekevät aivoille hyvää.
Esteri on omassa elämässään tilansa ottanut, itsellinen nainen. Hän tietää, mikä hänelle on hyväksi ja pitää siitä vahvasti kiinni. ”Tässä iässä tietää mitä tekee, ei tarvitse lupia kysellä.”
Esterillä on vielä kaksi piirrettä ylitse muiden. Hän on kauneutta rakastava. Hänen ulkomuotonsa pirteine korviksineen on ilo silmälle. Hänen kotinsa on kuin elokuvasta ”Talo omenapuun varjossa” ja hänen oma Jukkansa oli kuullut ohikulkevien tyttöjen mainitsevan, että ”Tuossa on esteettinen talo”. Sitähän se on kaikkine kukkasineen ja istutuksineen. Toinen piirre on Esterin huumorintaju. Se on sellaista hiljaista hykerrystä, älykästä, usein ilmeillä osoitettua naulankantaan osuvaa ja häntä itseäänkin osoittavaa leikillisyyttä.

KORONAVUOSI

Kirjoitin tämän kuvauksen vuoden 2019 – 2020 Sähikäisestä maaliskuussa 2020 ennen huhtikuun vuosikokousta. Jouduimme siirtämään kokousta koronan vuoksi syyskuuhun. Elämän yllätyksellisyys on tullut koronan lisäksi kerralla todeksi. Esterin tyttären poika kuoli yllättäen vain 17 – vuotiaana. Yhdistyksen puolesta esitän osanottomme tähän suureen menetykseen. Kuvaannollisesti ajattelen, että tämä suloinen nainen on tipahtanut valtavaan mustaan aukkoon. Näin suuri suru ei katoa koko elinaikana. Toivon, että suru ei kuitenkaan vähennä halua osallistua sosiaaliseen kanssakäymiseen ja yhteiseen toimintaamme. Toivon sydämestäni, että voisimme tarjota askelmia surun montusta ja että Esteri jaksaisi osallistua toimintaamme. Mitäpä olisi Tiernapoikaesitys ilman Tähden pyörittäjää.

Maarit Juusola
Maarit Juusola

Vuoden sähikäinen 2018-2019

Maarit Juusola

On tullut viimeinkin aika palkita Maarit Juusola Sähikäisellä. Palkinnon hän olisi ansainnut jo paljon aiemmin mutta oikeastaan nyt on paras hetki. Tämän luonnehdinnan laatiminen sai minut pitkiin mietteisiin. On tapahtunut niin paljon niinä seitsemänä vuonna, jotka hän on ollut Tätien toiminnassa.

Maarit puhutteli minua v.2012 aurinkoisena kevätpäivänä ja tiedustelit mitä toimintaa hänelle Tätien juuri saama RAY:n projektiraha voisi tarjota. Hän oli juuri jäänyt Outokummusta pois. Järjestelin ensimmäisen senioritanssikurssin tänne Tornioon ja siitä se toiminta meillä taisi alkaa. Maarit alkoi heti hakeutua Senioritanssiliiton kursseille eri puolille Suomea ja perusti Tätien tanssikouluun senioritanssiryhmän. Hän pätevöityi myös Tornion Kansalaisopiston kursseilla.

Maarit oli innostunut, päättäväinen ja sitoutunut. Häntä pyydettiin takaisin Outokumpuun mutta hän sopi pomonsa kanssa, että pitää kerran viikossa senioritanssia iltapäivisin ja korvaa tunnit työnantajalle. Me opeteltiin senioritanssia ja otettiin siihen mukaan maahanmuuttaja miehiä. Maahanmuuttaja naisille sopi paremmin itämainen tanssi. Lähdimme alusta lähtien esiintymään, kuinkas muuten. Hän järjesti meille myös tänne senioritanssi- ja istumatanssi koulutusta. Hän harrasti kansalaisopistossa viittomakieltäkin ja me Senjoorat opettelimme joululaulun viittomakielellä ja lauloimme Kuulo Ry:n joulujuhlassa.

Yhdistyksessä hän on toiminut muutaman vuoden sihteerinä.

Maarit on toiminut ahkerasti ja järjestänyt itselleen mielekkään harrastuksen. Siinä hän voi toteuttaa itseään ja lahjojaan. Tätien tanssikoulu suo sille hyvät puitteet, kuin myös suomalainen kulttuuriseura Haaparannalla. Siellä ryhmän nimi on Rajakatrilli. Olemme pitäneet itsestään selvänä, että marssimme tunneille ilmaiseksi ja hän on maksanut harjoituksista salin vuokran kuten muutkin, vaikka on nähnyt ison vaivan opetellessaan tanssit. Opettaja ei marssi koskaan saliin treenaamatta. Teemme tähän muutoksen vuokran ja ulkopuolisten koulutusten ja materiaalin hankintojen suhteen. Nyt vasta tajuan, että emme ole antaneet hänelle edes joululahjaa. Tällainen on ja näin toimii pyyteetön Tanssiva Täti. Yleensä kaikki miettivät, miten hyötyisivät milloin mistäkin. Maarit miettii, mitä voi yhdistykselle, meille ja samalla itselleen antaa.

Maarit on aina ollut henkisten arvojen etsijä ja henkisen tien kulkija ja itsensä kehittäjä. Eikä vain henkisen. Ihmisen fysiikkaan hän on myös perehtynyt opiskelemalla kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi. Maaritista olisi tullut hyvä psykoterapeutti ja voisi tulla vieläkin. Perustan huomioni sille tosiasialle, että hän on selvittänyt oman psyykkisen rakenteensa kehittymisen ja ”on kartalla itsensä kanssa”. Ihmisten välisissä kiperissä tilanteissa Maarit osaa tehdä asioita eteenpäin vieviä kysymyksiä ja selvittää tilanteita. Hän harjoittaa joka päivä kaiken ikävän pois päästämistä, valon ja rakkauden etsimistä ja luo rakkaudellista ilmapiiriä ympärilleen. Maarit on kultainen, ihana ja toiset huomioon ottava ihminen.

Olimme järkyttyneitä Maaritin tuntien, kun hän pari vuotta sitten sairastui vakavasti. Hän ei ollut kovin pitkiä aikoja sairauslomalla senioritanssista. Elämä oli ehkä hetken hiuskarvan varassa, mutta tanssi ei ollut ”hiuskarvan varassa” kun hän melko pulipäänä palasi estradille. Yhdistimme Tätien tanssikoulun senioritanssiryhmän Haaparannan Rajakatrilliin ja siellä olemme iloinneet joka tiistai. Nyt hän on aivan entisensä, kaunis ja valoisa Maarit.

Vuoden sähikäinen 2017-2018

Kuva otettu Vojakkalan nuorisoseuran perinteisissä kevät tansseissa

Sinikka Myllyoja

Kohtasimme ensimmäisen kerran elokuussa 2012. Sinikka tuli päivää myöhemmin meidän ensimmäiselle pyörätuolitanssi leirille kuin toiset. Hän esittäytyi ja otti heti reippaasti paikkansa ryhmässä. Huomasin, että hän oli tärkeä ihminen ja että hän tunsi kaikki mukana olevat kurssilaiset ja heidän rajoitteensa. Tutustuessamme tarkemmin hän kertoi, että hänelläkään ei ollut ollut helppo tie, vaan hän oli tutustunut kanssatanssijoihin sekä omien kokemustensa, että järjestötyön kautta.

Sinikkaa luonnehtivat hyvin sanat vastuunkantaja, kaikista huolta pitävä ja kaikkia kunnioittava ihminen. Jokainen uusi tanssiharrastaja tulija kokee olevansa tervetullut Tätien kouluun. Usein tuntuu, että Sinikka puolustaa pyörätuoli porukkaa kuin leijona emo poikasiaan. Kyllä voivat pyörätuolilaiset olla levollisella mielellä kun Sinikka on Tätien hallituksessa. Hän siellä jo sanelee, mitä meidän pitää tehdä vuoden päästä heidän suhteensa. (!)
Sinikka on muutenkin kaikin puolin sosiaalinen ja välillä ihmettelen miten hän kaiken ehtii.

Tärkeintä kaikesta; Sinikalla on tanssin palo ja se on vienyt hänet pitkälle parinsa Jouko Patokosken kanssa. On ollut ilo seurata hänen menestystään valtakunnallisissa ja kansainvälisissä kisoissa. SÄHIKÄISEN tittelin ansaitsemiseksi Sinikassa on draivia, pitkäjänteisyyttä ja iloisuutta. On hän vielä saanut kauniin ulkomuodonkin ja pitkät kintut, joista on todella hyötyä pyörätuolitanssissa.

Vuoden sähikäinen 2007-2017

Riitta Kivimäki

Riitta Kivimäki

SÄHIKÄINEN taisi tulla allekirjoittaneelle Tätien toiminnan kymmenvuotisjuhlassa koko toiminnan ajalta 2007 – 2017, koska Taimi Arvola puheessaan nosti esiin vanhojakin asioita.

Minulla on ollut ilo toimia Tanssii Tätien Kanssa ry:ssä kaikki nämä vuodet. Olen kokenut roolini palvelutehtäväksi, joka on mahdollistanut ihmisten osallistumisen. Olen pyrkinyt tiedottamaan asiat aktiivisesti jokaiselle, ollut mukana ryhmätansseissa ja innostanut erilaisiin toimintoihin. Meillä on ollut jokaisessa ryhmässä oma erityinen fiilis ja hauskanpito ja minulla on ollut mahdollisuus kokea kaikki nämä puheenjohtajan roolissani. Olemme saaneet kokemuksia ja elämyksiä monista monista esiintymisistä, matkoista, leireistä, kisoista ja ennen kaikkea tanssimisesta.

Olemme haastaneet itsemme monta kertaa rakentamalla puitteet Helmi & Heikki-kisoille ja käyttäneet paljon aikaa upean kulttuuritapahtuman järjestämiseksi torniolaisille. Kiireiset virka- ja liikemiehet sekä kaupungin päättäjät ovat antaneet aikaansa ja osallistuneet kanssamme näihin spektaakkeleihin. Siitä kiitos heille.

Kiitän vielä kaikesta siitä ”hiljaisesta työstä”, jota olemme Senjooritten kanssa tehneet laitoksissa monet vuodet. Silmämme ovat ”avautuneet” monessa asiassa, eivätkä omat vaivamme isoilta tunnu.

Haluan vielä erityisesti korostaa, että mottomme on ollut, että antaessaan saa, vaikka sitä ei ole ääneen kuulutettu.

Kiitos vielä kaikille ja omasta puolestani sanon, että olen terveempi ihminen kuin aloittaessani tanssin 10 vuotta sitten. Olen onnellinen, että uskalsin aloittaa ensimmäisen kisamme v. 2007, enkä tyytynyt katsomaan tanssia televisiosta.

3.4.2017 Riitta Kivimäki

Vuoden sähikäinen syksy 2015 - kevät 2016

Raija Pesonen

Raija Pesonen

Kilpatanssiseura Aidan lahjoittaman kiertopalkinnon “SÄHIKÄISEN” sai ahkerasta tanssinharrastuksesta Raija Pesonen. Tämän kertainen Sähikäisen saaja on kuin viini, joka vanhetessaan paranee. Hän on ollut mukana alusta lähtien eli maaliskuusta 2007, jolloin hän oli Tätien ensimmäisessä kilpailussa meikkaajana ja pääsi jopa siitä lehtijuttuun. Can can tanssin myötä hänen uransa urkeni ja hän on ollut upea tanssija, aina varma tapaus joka kilpailuun ja joka ryhmätanssiin. Notkeutta riittää vieläkin spagaattiin ja muihin koukeroihin ja jalka nousee kevyesti.

Raijan hyväntahtoisuus on ollut yksi arpajaisten selkäranka Tätien toiminnassa. Hän on lahjoittanut aina ylellisiä lahjoja ja meikannut meidät jokaiseen tapahtumaan.

Tätien onni oli Raijan eläkkeelle jäänti. Hänellä oli enemmän aikaa paneutua vapaaehtoiseen toimintaan. Niinpä hän on pätevöitynyt lavisohjaajaksi ja tanssittanut koko kauden torstairyhmäänsä. Lisäksi hän on paneutunut pystytanssijana pyörätuolitanssiin tehden leiri- ja kilpailumatkoja ja kaikki omin kustannuksin.

Raijaa voi luonnehtia sanalla pystyvä ja toimeen tarttuva Täti isolla Teellä.

Vuoden sähikäinen syksy 2014 - kevät 2015

Ulla Viiri

Ulla Viiri

PUHE ULLALLE 26.4.2015

Oli helppo valita vuoden 2015 SÄHIKÄINEN. Häntä voisi kutsua kahdeksan vuoden Sähikäiseksi. Häntä voi kuvailla vain positiivisin termein.

TTK:n kannalta:
Hän on eniten käyttänyt yhdistyksen harrasteryhmiä.
Hän on tasavertaisen tärkeä ihminen vetäjän kanssa yhdistyksessä ja tekemässään osuudessa ammattilainen isolla Aalla. Ilman hänen panostaan emme olisi tässä.
Hän on tehnyt vapaaehtoistyötä oman työnsä ohella määrättömiä tunteja. Jos se rahaksi muutettaisiin, niin olisi iso lasku.
Hän on lahjoittanut yhdistykselle muutenkin avokätisesti.
Hänen persoonansa on hyvä mainos yhdistykselle.
Hän rakastaa tanssia ja tosiaankin harrastaa sitä.
Ryhmätansseissa hän erottuu antaumuksellaan

Henkilönä:
Energinen kaikessa! Työmaalla hänen autonsa on auringonnousun aikaan ja usein viikonloppuisin.
Hän on voimaannuttava, kuunteleva, ei koskaan valita omia huolia, hän on ikuinen ilopilleri, joka saa kaikki hyvälle tuulelle. Hän on valloittava persoona, sosiaalinen ja naisellinen. Hänen kanssaan ja hänen jutuilleen saa nauraa sydämensä pohjasta. Hän todella osaa nauraa omille sattumuksilleen ja höpsötyksilleen.
Hän on ehdottoman luotettava
Hän on hyvin herkkä ja tunteellinen ja tippa tulee linssiin helposti.
Hän hoitaa ihmissuhteensa ja antaa aikaa niillekin. Hän osaa panna asiat tärkeysjärjestykseen! Tanssiminen on tärkeämpää kuin komeron siivous. Avioliiton hän on hoitanut ja pitää Tommin tyytyväisenä niin että hän tekee kotityöt ja asettaa ikkunanpesunkin omien harrastustensa edelle. (!)
Hänen monivuotinen hallituksessa mukanaolo päättyy, mutta hän hoitaa raha-asiat edelleen ja on mukana ideoimassa kaikkea silloin kun tarvitaan.

Vuoden sähikäiset syksy 2013 - kevät 2014

Elvi Hyttinen ja Auli Mäkimaa

ELVI HYTTINEN

Harrasteryhmät: painonhallinta, senioritanssi, omaishoidettavien hoivaparkki, Senjoorat – ryhmä
Elvi on suhtautunut vakavasti painonhallintaan ja saanut kauden parhaat tulokset. (yli 11 kg)
Senjoorat ryhmässä hän löysi oman roolinsa lavasteiden roudaajana ja on niin tärkeä henkilö siinä, että ilman häntä ei osata pakata peräkärryä. Hän on osallistunut 2 vuotta omaishoidettavien hoivaparkkiin vapaaehtoisena virikehenkilönä.
Ryhmässä hän on aktiivinen ja auttavainen.

AULI MÄKIMAA

Harrasteryhmät: pyörätuolitanssin pystytanssija, Senjoorat – ryhmä, pilates
Auli tuli mukaan elokuussa 2012 ensimmäiseen pyörätuolitanssileiriin ilmoittautumalla itse vapaaehtoiseksi pystytanssijaksi. Hän on toiminut ryhmässä koko ajan aktiivisesti. Hän leipoo suolapiirakat pt. ryhmän kahvitauolle. Yksityisesti hän on käyttänyt pyörätuolia apunaan käyttäviä ”normaaleissa” tansseissa Haaparannalla ja Kuivaniemessä ja monissa muissa tilaisuuksissa apuvälinemessuilla yms. Hän on kehittänyt pystytanssijan taitojaan käymällä Tampereella pt. tanssileirillä.
Ryhmässä vaatimaton ja auttavainen

Vuoden sähikäiset 2013

Tellervo ja Reino Nikula

Kilpatanssiseura Aidan kiertopalkinnon “SÄHIKÄISEN” saivat ahkerasta tanssinharrastuksesta toukokuussa 2013 Tellervo ja Reino Nikula.

Kuva oikealla: Hämärtyvässä toukokuun yössä Vojakkalan nuorisoseuran tansseissa voittajan on helppo hymyillä.