VUODEN SÄHIKÄINEN KIERTOPALKINTO


VUODEN SÄHIKÄINEN 2007 – 2017

Riitta Kivimäki

Riitta Kivimäki

SÄHIKÄINEN taisi tulla allekirjoittaneelle Tätien toiminnan kymmenvuotisjuhlassa koko toiminnan ajalta 2007 – 2017, koska Taimi Arvola puheessaan nosti esiin vanhojakin asioita.

Minulla on ollut ilo toimia Tanssii Tätien Kanssa ry:ssä kaikki nämä vuodet. Olen kokenut roolini palvelutehtäväksi, joka on mahdollistanut ihmisten osallistumisen. Olen pyrkinyt tiedottamaan asiat aktiivisesti jokaiselle, ollut mukana ryhmätansseissa ja innostanut erilaisiin toimintoihin. Meillä on ollut jokaisessa ryhmässä oma erityinen fiilis ja hauskanpito ja minulla on ollut mahdollisuus kokea kaikki nämä puheenjohtajan roolissani. Olemme saaneet kokemuksia ja elämyksiä monista monista esiintymisistä, matkoista, leireistä, kisoista ja ennen kaikkea tanssimisesta.

Olemme haastaneet itsemme monta kertaa rakentamalla puitteet Helmi & Heikki-kisoille ja käyttäneet paljon aikaa upean kulttuuritapahtuman järjestämiseksi torniolaisille. Kiireiset virka- ja liikemiehet sekä kaupungin päättäjät ovat antaneet aikaansa ja osallistuneet kanssamme näihin spektaakkeleihin. Siitä kiitos heille.

Kiitän vielä kaikesta siitä ”hiljaisesta työstä”, jota olemme Senjooritten kanssa tehneet laitoksissa monet vuodet. Silmämme ovat ”avautuneet” monessa asiassa, eivätkä omat vaivamme isoilta tunnu.

Haluan vielä erityisesti korostaa, että mottomme on ollut, että antaessaan saa, vaikka sitä ei ole ääneen kuulutettu.

Kiitos vielä kaikille ja omasta puolestani sanon, että olen terveempi ihminen kuin aloittaessani tanssin 10 vuotta sitten. Olen onnellinen, että uskalsin aloittaa ensimmäisen kisamme v. 2007, enkä tyytynyt katsomaan tanssia televisiosta.

3.4.2017 Riitta Kivimäki

 


VUODEN SÄHIKÄINEN SYKSY 2015 – KEVÄT 2016

Raija Pesonen

Raija Pesonen

Kilpatanssiseura Aidan lahjoittaman kiertopalkinnon “SÄHIKÄISEN” sai ahkerasta tanssinharrastuksesta Raija Pesonen. Tämän kertainen Sähikäisen saaja on kuin viini, joka vanhetessaan paranee. Hän on ollut mukana alusta lähtien eli maaliskuusta 2007, jolloin hän oli Tätien ensimmäisessä kilpailussa meikkaajana ja pääsi jopa siitä lehtijuttuun. Can can tanssin myötä hänen uransa urkeni ja hän on ollut upea tanssija, aina varma tapaus joka kilpailuun ja joka ryhmätanssiin. Notkeutta riittää vieläkin spagaattiin ja muihin koukeroihin ja jalka nousee kevyesti.

Raijan hyväntahtoisuus on ollut yksi arpajaisten selkäranka Tätien toiminnassa. Hän on lahjoittanut aina ylellisiä lahjoja ja meikannut meidät jokaiseen tapahtumaan.

Tätien onni oli Raijan eläkkeelle jäänti. Hänellä oli enemmän aikaa paneutua vapaaehtoiseen toimintaan. Niinpä hän on pätevöitynyt lavisohjaajaksi ja tanssittanut koko kauden torstairyhmäänsä. Lisäksi hän on paneutunut pystytanssijana pyörätuolitanssiin tehden leiri- ja kilpailumatkoja ja kaikki omin kustannuksin.

Raijaa voi luonnehtia sanalla pystyvä ja toimeen tarttuva Täti isolla Teellä.


VUODEN SÄHIKÄINEN 2014 SYKSY – 2015 KEVÄT

Ulla Viiri

PUHE ULLALLE 26.4.2015

Oli helppo valita vuoden 2015 SÄHIKÄINEN. Häntä voisi kutsua kahdeksan vuoden Sähikäiseksi. Häntä voi kuvailla vain positiivisin termein.

TTK:n kannalta:
Hän on eniten käyttänyt yhdistyksen harrasteryhmiä.
Hän on tasavertaisen tärkeä ihminen vetäjän kanssa yhdistyksessä ja tekemässään osuudessa ammattilainen isolla Aalla. Ilman hänen panostaan emme olisi tässä.
Hän on tehnyt vapaaehtoistyötä oman työnsä ohella määrättömiä tunteja. Jos se rahaksi muutettaisiin, niin olisi iso lasku.
Hän on lahjoittanut yhdistykselle muutenkin avokätisesti.
Hänen persoonansa on hyvä mainos yhdistykselle.
Hän rakastaa tanssia ja tosiaankin harrastaa sitä.
Ryhmätansseissa hän erottuu antaumuksellaan

Henkilönä
Energinen kaikessa! Työmaalla hänen autonsa on auringonnousun aikaan ja usein viikonloppuisin.
Hän on voimaannuttava, kuunteleva, ei koskaan valita omia huolia, hän on ikuinen ilopilleri, joka saa kaikki hyvälle tuulelle. Hän on valloittava persoona, sosiaalinen ja naisellinen. Hänen kanssaan ja hänen jutuilleen saa nauraa sydämensä pohjasta. Hän todella osaa nauraa omille sattumuksilleen ja höpsötyksilleen.
Hän on ehdottoman luotettava
Hän on hyvin herkkä ja tunteellinen ja tippa tulee linssiin helposti.
Hän hoitaa ihmissuhteensa ja antaa aikaa niillekin. Hän osaa panna asiat tärkeysjärjestykseen! Tanssiminen on tärkeämpää kuin komeron siivous. Avioliiton hän on hoitanut ja pitää Tommin tyytyväisenä niin että hän tekee kotityöt ja asettaa ikkunanpesunkin omien harrastustensa edelle. (!)
Hänen monivuotinen hallituksessa mukanaolo päättyy, mutta hän hoitaa raha-asiat edelleen ja on mukana ideoimassa kaikkea silloin kun tarvitaan.


 

VUODEN SÄHIKÄISET 2013 SYKSY – 2014 KEVÄT

sahikaiset_2013_2014

ELVI HYTTINEN
Harrasteryhmät: painonhallinta, senioritanssi, omaishoidettavien hoivaparkki, Senjoorat – ryhmä
Elvi on suhtautunut vakavasti painonhallintaan ja saanut kauden parhaat tulokset. (yli 11 kg)
Senjoorat ryhmässä hän löysi oman roolinsa lavasteiden roudaajana ja on niin tärkeä henkilö siinä, että ilman häntä ei osata pakata peräkärryä. Hän on osallistunut 2 vuotta omaishoidettavien hoivaparkkiin vapaaehtoisena virikehenkilönä.
Ryhmässä hän on aktiivinen ja auttavainen.

AULI MÄKIMAA
Harrasteryhmät: pyörätuolitanssin pystytanssija, Senjoorat – ryhmä, pilates
Auli tuli mukaan elokuussa 2012 ensimmäiseen pyörätuolitanssileiriin ilmoittautumalla itse vapaaehtoiseksi pystytanssijaksi. Hän on toiminut ryhmässä koko ajan aktiivisesti. Hän leipoo suolapiirakat pt. ryhmän kahvitauolle. Yksityisesti hän on käyttänyt pyörätuolia apunaan käyttäviä ”normaaleissa” tansseissa Haaparannalla ja Kuivaniemessä ja monissa muissa tilaisuuksissa apuvälinemessuilla yms.  Hän on kehittänyt pystytanssijan  taitojaan käymällä Tampereella pt. tanssileirillä.
Ryhmässä vaatimaton ja auttavainen


 

VUODEN SÄHIKÄISET 2013

sahikaiset_2013Kilpatanssiseura Aidan kiertopalkinnon “SÄHIKÄISEN” saivat ahkerasta tanssinharrastuksesta toukokuussa 2013 Tellervo ja Reino Nikula.

Kuva oikealla: Hämärtyvässä toukokuun yössä Vojakkalan nuorisoseuran tansseissa voittajan on helppo hymyillä.

Tule mukaan iloiseen meininkiin!

Liity Tanssii Tätien Kanssa yhdistykseen, tule tanssimaan tai tekemään vapaaehtoistyötä tanssin parissa!

Tanssii Tätien Kanssa ry on aikuisten naisten v. 2007 perustama yhdistys, jonka tavoite on ikääntyvien kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja parantaminen.

Yhdistyksellä on Torniossa oma Tätien tanssikoulu osoitteessa Viidankatu 25.

LUE LISÄÄ

Lehtijuttuja

Pohjolan Sanomat 1.2.14. Lue tästä
Pohjolan Sanomat 7.10.13. Lue tästä
Pohjolan Sanomat 14.10.13. Lue tästä